תמ"א 38 - בעלות על ההיתר

  • בעלות על היתר הבניה כאשר היזם מפר חוזה
    הראל | 15/10/2013 16:21

    שלום,

    הגשנו בקשה לתמ"א בעיריה והבקשה עדיין לא אושרה. בינתיים היזם עימו חתמנו אינו מצליח לגייס כספים, ולא עומד בלוחות הזמנים. מוסכם (גם עליו) שהוא בהפרת חוזה.

    שאלתי היא: מי הבעלים של היתר הבניה (בהנחה שיאושר)? האם היזם (או מי מנושיו) יכול למנוע מאיתנו להשתמש בהיתר ולבצע את הבניה עם יזם אחר? האם צריך להגיש בקשה חדשה?

    היזם עצמו מציע למכור את החוזה ליזם חדש. מדוע יש צורך בכך? האם לא ניתן לחתום על חוזה חדש, בלתי תלוי, עם יזם חדש? החשש שלי הוא שבעלי מקצוע שעבדו על הפרוייקט והיזם הקיים חייב להם כסף עלולים לעכב אותנו.

    תודה,
    הראל

    • תמ"א 38 - בעלות על ההיתר
      עו"ד אילן הלוי | 16/10/2013 09:22

      הראל שלום!
      קודם כל אם רק הגשתם בקשה אז עדין אין היתר בניה. אפשר לבדוק על שם מי הבקשה לקבלת היתר הבניה. בנוסף צריך לבדוק מה ההסכם עימו קובע בנקודה זו. בכל מקרה- מי שהכין את הבקשה והתוכניות להיתר הוא אדריכל הפרויקט בשיתוף עם יועצים שונים. אם לא שולמו להם כספים הם יכולים לטעון כי זכויות היוצרים על התוכניות הם בידיהם ואין לעשות בהם שימוש ללא הסכמתם. מנסיוני - לא בעיה להגיע עימם להסכמות ישירות. הסכומים לא גבוהים וסך הכל לכולם יש רצון להמשיך. היזם הקיים רוצה למכור את ההסכם ליזם אחר כדי לחלץ את ההשקעות שלו ואולי להרוויח קצת כסף. לדעתי בשלב זה שהוא בהפרה אתם צריכים להיות יותר מעורבים לגבי זהות היזם החלופי והאם הוא מקובל עליכם או לא. אין מניעה שגם אתם תביאו יזם אחר משלכם וגם אם יהיה עיכוב זה לא נורא. בנוסף - מציע שתבדקו מול יזם קיים כמה כסף וזמן צריך כדי להוציא את היתר הבניה. אתם יכולים לדרוש ממנו כי ימשך לקבלת היתר תוך פרק זמן קצוב ורק אם יעשה זאת יוכל למכור ליזם אחר שמקובל עליכם.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38