תמ"א 38 - הסכמה

  • פנוי בינוי פניה לעורך דין
    גלית | 13/10/2013 16:35

    שלום רב,
    אני גרה בדירה השיכת להורי בנין 3 קומות 6 דיריים בית שנבנה בשנת 1967 שבהחלט ראוי למגורים עם מעלית וחניה משופץ מבפנים ומבחוץ לאחרונה פנו השכנים לקבלן לפינוי בינוי בתחילה מתוך השישה היו שני דירים שסירבו אך הקבלן הגיעה להסכם עם הדייר מכיוון שהוא אב שכול הקבלן ינציח את הבן שלו ומבטיח לו דירה שלו יגורו מעליו שזה כמובן את דירת הגג, אני והורי מסרבים מכיוון שאני חולה שמחלה כרונית בכבד בני חולה באפלפסיה כך שכל שינוי ומתח  יביא להחמרה במצב שלי יש לי כמובן גם אחוזי נכות מביטוח לאומי אני לא מעוניינת בכל העסק הזה(אני בשלב זה לא מסוגלת אפילו לארוז דירה ולעבור אין לי משהוא שיעזור אבי חולה סרטן) מה עלי לעשות ?אנחנו היחידים בבנין שלא מעוניינים, בשלב הזה הם הדירים פונים לעורך דין על מנת לכתוב לנו מכתב לפנות לבית משפט עוד לא קיבלנו מה עלינו לעשות האם פניה בבית משפט בדבר המחלה והנכות יכולים להועיל ולרדת מהנושא או שפשוט לא משאירים לנו ברירה  אני מוכרחה לציין שאנחנו לא רוצים משא ומתן בשביל להשיג עוד כסף דירה וכו' שזה פתח לסחטנות פשוט לא מעונינים בפינוי בינוי .

    תודה גלית

    • תמ"א 38 - הסכמה
      עו"ד אילן הלוי | 15/10/2013 12:25

      שלום גלית!

      אני מבין את המצוקה האישית שלך בגללה את לא מעונינית לחתום על ההסכם. יחד עם זאת - אני מעריך כי במידה ותוגש נגדך תביעה למפקח על בתים משותפים הוא לא יעצור את הפרויקט גללך וזאת נוכח החשיבות הגדולה בהחלפת דירות קיימות בדירות חדשות מוגנות מפני רעידות אדמה ועם ממדים. אם זה פרויקט של הריסה ובניה אז בדרך כלל היזם משלם דמי שכירות בתקופת פינוי הדירה. זה רק תקופה זמנית ובסופה את תהני מדירה טובה יותר. בנוסף - אני משוכנע שתוכלי להגיע עם היזם להסדר שיקל עליך את המעבר.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38