תמ"א 38 - פינוי בינוי

  • פינוי בינוי
    ליאת | 12/10/2013 19:21

    אחד מהשכנים בבנין שבבעלותו 3 דירות, החליט להיות יזם, כלומר להרוס את הבנין ולבנות בנין חדש (תמ"א 38/3) במקומו.
    אנו גרים בקומה ראשונה עם יציאה לגינה (שאינה שייכת לנו בטאבו) אבל קנינו אותה במצב הזה.
    אנו מתעקשים לקבל דירה במיקום שבו אנו גרים כיום עם יציאה לגינה. כמובן שבבנין החדש הגינה תהיה צמודה בטאבו. האם יש לנו קייס?
    שאלה נוספת האם היזם (השכן) אמור לשלם לנו בנוסף להוצאות שכ"ד חלופית גם את הוצאות העו"ד שייעץ לנו בתהליך?

    • תמ"א 38 - פינוי בינוי
      עו"ד אילן הלוי | 13/10/2013 10:07

      שלום ליאת!

      התעקשות היא ענין חוזי והסכמות בינכם ובין אותו שכן/יזם. מבחינת החוק- מאחר והגינה אינה שלכם אלא רכוש משותף אז אין לכם זכויות עליה טובות יותר מלכל בעלי דירה אחרת בפרויקט.

      היזם מממן בדר"כ את שכר עו"ד הדיירים. מדובר על עוד של כלל הדיירים ולא רק שלכם.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

    • תודה והבהרה נוספת
      ליאת | 13/10/2013 14:14

      תודה על תשובתך המהירה. לצערי לא הבנתי את רוח הדברים.
      האם השכן/יזם מחויב לתת לנו את הדירה בקומה בה אנו גרים כיום בבנין החדש כלומר זו עם יציאה לגינה?
      נכון שהגינה כיום אינה שלנו אבל באופן תיאורטי לכל שכן יש חלק ברכוש המשותף לצורך העניין הגינה אז נאמר שאנו משתמשים בחלקנו היחסי בגינה.
      לגבי החזר תשלום לעו"ד מטעמנו לא הבנתי את תשובתך.
      מגיע או לא מגיע בלי שום קשר לשאר הדיירים שיקנו מהיזם דירות אנחנו לא קונים אנו כבר דיירים בבניין.

      • תמ"א 38 - הבהרה
        עו"ד אילן הלוי | 15/10/2013 12:46

        שלום ליאת!

        הגינה אינה שלכם באופן פרטי ועל כן הוא אינו מחויב לתת לכם דירת גן במקום הדירה הקיימת (בהנחה שבכלל תבנה דירת גן). העבודה שיש לכם חלק יחסי ברכוש המשותף אינה חשובה.
        לגבי עורך גין - היזם מממן את עורך דין הדייריים. אם אתם לא סומכים עליו ומעונינים לקחת עורך דין עצמאי שייעץ לכם בלבד אתם צריכים לשאת בשכרו.

        אילן הלוי, עו"ד
        מנהל פורום תמ"א 38

        • המשך הדיון
          ליאת | 15/10/2013 16:28

          שוב תודה
          אבל הדיון עדיין נמשך. השכן/יזם אכן בונה שתי דירות גן. הוא מעונין להרוס את הבנין ולהרויח יפה מהדירות הנוספות. הבנין נמצא במקום מבוקש בעיר. איזו סיבה "תשכנע" אותנו לצאת מדירתנו היום, שהיא עם יציאה לגינה מקסימה שאמנם לא שלנו בטאבו מלבד זאת שתשאירנו במקום הזה גם בבנין החדש?
          האם החוק יכול לחייב אותי? לגרום לו להרויח ולי להפסיד איכות חיים?

          • תמ"א 38 - המשך דיון
            עו"ד אילן הלוי | 16/10/2013 09:35

            שלום ליאת!

            מה שיש לכם היום זו דירה קומת קרקע. אומנם יש יציאה לגינה אבל הגינה היא רכוש משותף ולא פרטי שלכם. לכן אתם לא זכאים על פי חוק לקבל דירת גן במקום דירה קיימת. מצד שני - אתם כן יכולים כענין מסחרי לסכם מול אותו שכן שזו תהא הדירה שתקבלו בפרויקט. אין מניעה שתתגדו לחתום על ההסכם, לא ניתן להכריח אותכם לחתום. זה יהווה אולי סוג של לחץ מול אותו שכן כדי לקדם הדברות בענין זה.

            אילן הלוי, עו"ד
            מנהל פורום תמ"א 38