תמ"א 38 - אחוז הסכמה

  • אחוז ההסכמה ל 38/1 - תלוי במספר הדירות החדשות לעומת מספר הדירות הקיימות?
    משה גולנדסקי | 12/10/2013 00:46

    ראיתי במספר מקומות התייחסות לאחוז ההסכמה הנדרש לצורך ביצוע תמ"א 38/1 כאשר -
    "...ביצוע עבודה ברכוש המשותף אשר מטרתה בניית דירות חדשות בכמות העולה על שליש מהדירות הקיימות ששטח רצפתן עולה על שליש משטח הרצפה של הבניין במועד הקובע (לפני הבנייה) ס. 11א' לחוק..." --> 100%
    לעומת:
    "...ביצוע עבודות ברכוש המשותף אשר מטרתה אינה דירות חדשות בכמות השווה או פחותה משליש הדירות הקיימות ערב ביצוע העבודות ושטח רצפתן הכולל אינו עולה על שליש משטח רצפתן הכולל של כל הדירות בבית המשותף" --> 67% מהדיירים.
    אבל לא מצאתי לזה שום אזכור בנוסח המשולב של התמ"א.
    האם זה נכון?
    הרי ככלל כדי שפרוייקט תמ"א יהיה רוחי ליזם ומכאן בר קיום נבנה מספר של דירות השווה (לפחות) למספר הדירות הקיימות.
    מה דעת מלומדיי?

    • תמ"א 38 - אחוז הסכמה
      עו"ד אילן הלוי | 13/10/2013 09:52

      משה שלום!

      אתה קורא מתוך נוסח קודם של החוק. מציע שתוריד מהאינטרנט את הנוסח העדכני של חוק המקרקעין (חיזוק בתים משותפים מפני רעידות אדמה), התשס"ח-2008.
      תקרא שם סעיף 5  לגבי הוספת דירות חדשות ללא הריסה וכן סעיף 5א לגבי הריסה ובניה.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • אחוז הסכמה
        אלברט | 12/11/2013 16:28

        שלום,
        הורדתי את הנוסח מ-2008 וסעיף 5 עדיין כתוב שם כפי שציטט משה. שני שליש הסכמה זה רק אם בונים עד שליש מהשטח אולי אתה מתכוון לנוסח חדש יותר?

        תודה

        • תמ"א 38 - אחוז הסכמה
          עו"ד אילן הלוי | 12/11/2013 17:15

          יש תיקון לחוק המקרקעין (חיזוק בתים משותפים מפני רעידות אדמה), תשס"ח-2008 משנת 2011 ומשנת 2012 בו שונה הנוסח.מציע שפשוט תחפש ותוריד נוסח מעודכן.

          בברכה,

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א38