תמ"א 38 - חתימת האם

  • שאלה לגבי התקדמות בתמא 38/1 עם יותר מ 2/3 דיירים חתמו
    יעל | 09/10/2013 14:16

    שלום רב,
    בבנין של אמי רוצים לשפץ באמצעות תמא 38/1 . יש מעל שני שליש חתימות בבנין. הדירה של אמי רשומה חצי על שמה וחצי על שמינו (הילדים).
     אמי  כבר לא גרה בדירה, היא דמנטית ולא
    יכולה לחתום. עד היום אחי ואני מנהלים את ענייניה הכספיים לטובתה ללא צורך להיות אפוטרופוס על רכושה.
    כעת העו"ד שמטפל בעינייני התמ"א של הבניין טוען
    שלא מספיק שאחי ואני נחתום אלא גם אמא חייבת והיות וזה לא אפשרי זה אומר להכנס לתהליך של אפוטרופוס רכוש ...

    האם יש דרך אחרת ? ללא מינוי אפוטרופוס על רכושה ? הרי אין כאן התנגדות ולא יכולה להיות מצד אמי  והעובדה שאחי ואני חותמים מדגישה את העניין.

    ובכל מקרה גם ללא חתימתה על חצי הדירה שברשותה יש מספיק דיירים שיחתמו..

    אודה מאוד על התייחסות, יעל.

    • תמ"א 38 - חתימת האם
      עו"ד אילן הלוי | 09/10/2013 17:17

      אין בעיה שתחתמו אתם מכוח החצי שלכם וזה יחשב כחתימת בעל הדירה מבחינת העיריה.
      אגב- אין בעיה גם לבקש ולקבל אישור למינוי שלכם כאפוטרופוס על הרכוש של האם.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38