תמ"א 38- תמ"א בהרצליה

  • תמא בהרצליה
    נועה | 16/09/2013 05:23

    שלום רב,

    אנו גרים בבניין בן 3 קומות (4 דירות בכל קומה). לפני כ-3 שנים עברנו שיפוץ בבניין שכלל הוספת מעלית, מחסנים, שיפוץ חדר המדרגות ומעטפת הבניין.

    ועד הבית מעוניין בביצוע תמ"א 38 להוספת מרפסת שמש +ממ"ד לכל דירה+ הוספת 2 קומות לבניין.

    שאלותי הן:

    1. האם יש טעם להתנגד לממ"ד שמחובר לאחד החדרים הקיימים בדירה הנוכחית?
    2. האם נכון שדיירי הקומה ה-3 זכאים לקבל באופן אוטומטי את דירות הגג שתיבננה בקומה ה-5?
    3. מה עלי לעשות כדי להיות זכאית לרכוש את אחת מדירות הגג שתיבננה?

    בתודה מראש

    • תמ"א 38- תמ"א בהרצליה
      עו"ד אילן הלוי | 17/09/2013 16:23

      נועה שלום!

      אין טעם להתנגד לממד המחובר לאחד מהחדרים הקיימים. נכון זאת בעיה בתמא רגילה כי הוספת השטחים אינה פונקציונלית כל כך. אבל עדין מדובר בממד אלא אם יש תכנון אפשרי נכון יותר - לא יקבלו לדעתי את הנתגדותך מטעם זה בלבד.

      אין זכות אוטומטית לקבלת דירות הגג לאף אחד מהדיירים אלא אם נוסכם אחרת בהסכם עליו חתמת.

      אני מציע שתעגנו בהסכם את החובה של היזם לפנות אליכם ולאפשר לדיירים הקיימים קודם כל את הזכות לרכוש דירות מהדירות החדשות שהוא בונה. בכל מקרה אני ממליץ שתגידי ליזם שאת רוצה לקנות את דירת הגג. בסופו של דבר היזם רוצה למכור והוא יעשה כן למרבה במחיר.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      • תודה רבה ועוד שאלה
        נועה | 17/09/2013 18:32

        עו"ד אילן הלוי שלום רב,

        ראשית, תודה על תשובותיך.

        ברשותך שאלה נוספת:

        בבניין כיום אנו 12 דיירים. לכל דירה יש חנייה אחת רשומה בטאבו, שאינה מתחת לעמודים, אלא במגרש חנייה הצמוד לבניין. במגרש זה ישנן 12 חניות בדיוק, ואין אפשרות להוסיף חניות נוספות!

        שאלתי היא האם ניתן לחייב אותי בחנייה הפרטית של דירתי (שכאמור רשומה בטאבו) לעשות מכפיל חנייה? (שאז השותף עשוי להיות אחד הדיירים החדשים, שאין לי כל קשר עימו)

        בתודה מראש על תשובתך,

        עינת

        • תמ"א 38 - חניה
          עו"ד אילן הלוי | 18/09/2013 15:20

          אי אפשר לחייב אותך ונדרשת הסכמתך להתקנת מכפיל חניה במקום החניה הפרטי שלך. אבל יתכן ומבחינת היזם זה תנאי כי אחרת אין לו פתרון חניה לדירות שיבנה.

          אילן הלוי, עו"ד
          מנהל פורום תמ"א 38