תמ"א 38 - אחריות בדק

  • אחריות חוק מכר
    אורי עינבל | 03/08/2013 19:35

    שלום
    ראיתי תשובה "כן" לגבי חוק מכר דירות/תמ"א38
    מבקש לחדד את השאלה:
    האם הקבלן כפוף לתקופת הבדק ולאחריות בתום תקופת הבדק לגבי תוספות הבניה בדירות הקיימות (לגבי הדיירים הקיימים), ולנזקים עתידיים בדירות הקיימות שעשויים להגרם מתוספות הבניה שנעשו. כמו גם לרכוש משותף חדש או מחודש (מעלית למשל)
    אודה לתשובה הכוללת סימוכין
    בברכה
    אורי עינבל, מהנדס

    • תמ"א 38 - אחריות בדק
      עו"ד אילן הלוי | 11/08/2013 17:41

      אורי שלום! מתנצל שנשכחת קצת, כנראה עקב המעבר לאתר החדש ההודעה שלך נשארה מאחור.
      בכל מקרה- חוק המכר (דירות) מסדיר את נושא האחריות לבדק בין מוכר לקונה. על פי ההגדרות בחוק זה נראה שהיזם אינו בגדר מוכר ובעל הדירה אינו בגדר קונה. לכן הוראות החוק הנ"ל אינן חלות על שטחי ההרחבה של הדירות הקיימות. זה עדין לא אומר שהיזם אינו אחראי לליקוי בניה. קודם כל צריך לראות מה ההסכם בינכם קובע. בכל מקרה אפשר להגיש תביעה כנגדו בגין ליקויי בניה על פי פקודת הנזיקין ו/או על פי דיני החוזים הכלליים. נכון שהדייר אינו נהנה מהתקופות ומהחזקות שבחוק המכר דירות אבל עדין אם יוכיח כי קיים ליקוי וכי הליקוי נגרם בגלל עבודות היזם הוא יזכה בתביעתו. התשובה הנ"ל נכונה גם לגבי שטחי ההרחבה וגם לגבי נזקים שנגרמו בדירה המקורית.
      לגבי הרכוש המשותף- מעבר למה שנכתב קודם וחל גם על שטחים אלו- הרכוש המשותף משמש גם את הדיירים החדשים כלפיהם חב היזם בהתאם לחוק המכר דירות.

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38