תמ"א 38 - בעיית חניה

  • קבלת חניה במסגרת תמ"א 38
    אלי | 30/07/2013 15:24

    שלום רב,
    זוהי הודעה שניה באותו נושא לאחר שההודעה הראשונה משום מה נמחקה מהפורום, ייתכן ובשל בעיה טכנית.
    על כל פנים, בבעלותי דירה בבניין שמיועד לתמא 38. בבניין זה לחלק מהשכנים יש חניה בטאבו ולחלק נוסף, וביניהם אני, אין.
    כיום הדבר אינו רלוונטי משום שמדובר ברח' קטן ללא מוצא עם מספיק חניות ציבוריות כך שכל דיירי הרח' מסתדרים.
    הבעיה מתחילה בכך שעם ביצוע התמ"א יתווספו דיירים חדשים שיקבלו חניות יחד עם הדירות שירכשו (שיבואו ע"ח החניות הציבוריות). כמו כן סביר להניח שלרוב הדיירים יש יותר מרכב אחד כך שיהיה מאבק על חניות ציבוריות נוספות ובכלל תוספת של דיירים רבים היא פוטנציאל למבקרים ואורחים רבים יותר בבניין - מה שמצמצם עוד יותר את היצע החניות הציבוריות בבניין, אם בכלל יישארו כאלה. בשורה התחתונה על אף שדרוג הדירה עצמה והבניין הרי שמדובר בהרעת תנאים בהיבט של החניה (שהוא היבט מרכז ביותר) - האם ניתן להתנות את חתימתי על התמ"א בקבלת חניה שתירשם על שמי בטאבו? מה המשמעות של סירוב בשל עילה זאת בלבד מבחינת בית המשפט?
    יודגש כי אין ברצוני להקשות על הפרויקט או לסחוט הטבות אך מדובר פה בדבר אלמנטרי מבחינתי שירע משמעותית את המצב עבורי.
    תודה רבה,
    אלי

    • תמ"א 38 - בעיית חניה
      עו"ד תומר יפת | 04/08/2013 13:26

      אלי שלום,

      התלבטותך מובנת לי עד למאוד.
      קשה לרבע מעגל...
      החיסרון של קידום הפרוייקט הוא כפי שאמרת עומס על החניות וכנראה שאין לכך פיתרון.
      ככל שלא תחתום הרי שתיתבע מול המפקחת על הבתים המשותפים וכמו שזה נראה על פניו, ככל הנראה התביעה תתקבל.
      כמובן שניתן להתנות חתימה בקבלת חניה - אך כנראה אם הדבר היה אפשרי כבר היו מציעים לכם קודם לכן.

      בהצלחה,

      עו"ד תומר יפת
      מנהל פורום תמ"א 38