ירושה על פי דין שאין ילדים או הורים

  • ירושה על פי דין
    ירון | 31/12/2023 15:32

    אדם נפטר בשיבה טובה מבלי להשאיר אחריו ילדים או הורים. בן הזוג נפטר זמן קצר אחריו.

    בצו ירושה - מי יהיו היורשים שלו ?

    • ירושה על פי דין שאין ילדים או הורים
      עו"ד רוית טוב-לי | 04/02/2024 15:52

      ירון שלום,

      ציינת שהמוריש נפטר ללא ילדים או הורים, אולם לא ציינת אם היו לו אחים, או אחיינים, או סבא וסבתא.
      אם היו לו אחד מאלה, בת הזוג יורשת את מכונית הנוסעים ואת המיטלטלין (תכולת הדירה) ואת כל חלקו של המוריש בדירה בה התגוררו במשותף, ושני שליש מכל יתר העזיבון, בעוד שהאחים, אחיינים, או סבא והסבתא יורשים את השליש הנותר.

      לעומת זאת אם למנוח לא היו אחים או אחיינים או סבא וסבתא במועד פטירתו בת הזוג יורשת את העיזבון כולו.

      בגלל שבת הזוג נפטרה לאחר המוריש, לא רלוונטי שגם היא נפטרה בינתיים, שכן זכויות הירושה מגיעות לעיזבונה. כלומר יורשיה של בת הזוג יורשים את חלקה היחסי בהתאם לאפשרות הנכונה מהאפשריות שמניתי לעיל.

      בברכה,

      רוית.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 074-7826612; מייל: ravit@tovly.co.il