כיצד אקבל את הזכויות בחשבון משתוף שהורישו לי?

  • צו ירושה לחשבון משותף
    יוסי | 31/12/2023 12:11

    שלום,

    סבתתי נפטרה והשאירה צוואה, בה היא מייחסת אותי כהיורש היחיד. לאחר שקיבלתי את צו קיום הצוואה ניגשתי לבנק אך נאמר לי שם מכיוון שהחשבון הוא משותף עם בעלה(שנפטר גם כן) אינם יכולים לקיים את הצו ואני אמור להמציא טופס, לא נאמר לי איזה טופס בדיוק ומה התהליך לכך. לכן אשמח לדעת מה בעצם עליי לעשות כדי לקבל את הירושה?

    • כיצד אקבל את הזכויות בחשבון משתוף שהורישו לי?
      עו"ד רוית טוב-לי | 04/02/2024 15:30

      יוסי שלום,

      אני משתתפת בצערך על פטירת סבתך ז"ל. כוונת הבנק הייתה שהואיל ומדובר בחשבון משותף לסבתך ובן-זוגה אין די בצו קיום צוואה שלה אלא שיש להציג לבנק צו ירושה או צו קיום צוואה של בן הזוג.

      אם אין בידך מסמך כאמור, אתה יכול הוציא אותו מהרשם לענייניי ירושה בעלות של כשישה שקלים.

      אם סבתך היא היורשת היחידה של בן הזוג תוכל לקבל את כל הזכויות בחשבון. ואולם אם לבן הזוג היו יורשים אחרים או נוספים, כי אז אותם היורשים זכאים לקבל את חלקם היחסי בזכויות בחשבון, ויש להחתימם על טופס הסכמת היורשים לחלוקת הכספים בחשבון.

      בהצלחה,

      רוית.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 074-7826612; מייל: ravit@tovly.co.il

      • המשך תהליך
        יוסי | 04/02/2024 19:17

        תודה רבה על המענה, איך ניתן להשיג פרטים על בן זוגה? הוא נפטר מלפני יותר מ20 שנה, ואני לא נחשב כנכדו או קרוב משפחה. לכן אפילו לא יודע לספק פרטים כגון תעודת זהות לרשם הירושה כדי לקבל פרטים.