כיצד ניתן להבטיח שהירושה לא תגיע לנושים של היורש?

  • ירושה לבעל חובות בהוצל"פ
    חגית | 19/12/2023 14:58

    שלום, לאמא שלי יש חובות רבים בהוצל"פ, והיא לא מתכננת לעשות תהליך של פש"ר.

    סבתא שלי שתחי' כתבה צוואה לחלק את כספה אחרי 120 שווה בין 10 האחים.

    מה ניתן לעשות כדי שבעתיד אמא שלי תוכל לקבל את חלקה בירושה, בלי שיקחו לה את כספה בהוצל"פ.

    שמעתי על המושג "יפוי כח מתמשך", האם זה שייך לכאן?

    תודה רבה,

    חגית

    • כיצד ניתן להבטיח שהירושה לא תגיע לנושים של היורש?
      עו"ד רוית טוב-לי | 31/01/2024 10:10

      שלום חגית,

      ייפוי כוח מתמשך אינו נוגע למצב שתיארת, אלה מסביר מצב של אי כשירות (חלופה לאפוטרופסות).

      בבוא היום, אמך תוכל להסתלק מחלקה בעיזבון של אימה, אולם הנושים (בעלי החוב בהוצל"פ) עלולים לתקוף את ההסתלקות בטענה שהיא פיקטיבית, ונועדה להברחת כספים. לכן, הפתרונות המקובלים הם בדרך כלל קביעת מנגנון נאמנות בצוואה, או הורשה על תנאי.

      האופציה הראשונה, היא לקבוע שחלקה של אמך בעיזבון יוחזק וינוהל ע"י נאמן, שייתן לה כספים כקצבה חודשית או לפי הצורך. בדרך זו, הכספים לא יגיעו לאמך ישירות והנושים לא יוכלו לתפוס אותם.

      האופציה השנייה, היא להוריש לאמך את חלקה בעיזבון רק בתנאי שעד למועד ההורשה תסדיר את חובותיה, אם בדרך של פש"ר, או בדרך אחרת, למשל של צו תשלומים. הכוונה היא לקבוע שאם לא תעשה כן יהיה חלקה בעיזבון ליתר היורשים, או לנאמן, מכיוון שבאמת למורישה אין אינטרס שהכספים יגיעו לנושים וכבר עדיף שיגיעו ליתר ילדיה.

      כמובן שלצורך קבלת המלצות לצוואה מיטבית, בתפירה אישית לנתונים, כדאי לפנות לעו"ד המתמחה בכך כל עוד צוואתך כשירה.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 074-7826612; מייל: ravit@tovly.co.il