זכויות בן זוג ללא צוואה

  • חלוקת ירושה ללא צוואה וקיפוח ילדי המורישה
    מייקי | 09/09/2023 12:41

    לאימא שלי היתה דירה שסבתא שלי קנתה לה, אימא שלי ז"ל נפטרה מקורונה, ובעלה השני שהתחתן איתה בשידוך רץ לרשם הירושות וקיבל 50% מהנכס ולנו נשאר 50%. לא היתה צוואה כי נפטרה במפתיע. ולכן עפ"י חוק הירושה לכאורה הוא זכאי להיות היורש שלה בגלל שהיה בעלה. אנחנו לא מסכימים לזה ורוצים לבטל את ההחלטה שלא התנגדנו לה בזמנו כי היינו שרויים בבלאגן של הפטירה שלה.

    הדירה נרכשה שנים רבות לפני שהתחתן עם אימא שלנו ע"י סבתא שלנו, בגלל שאימא שלי היתה חד הורית והיה לה קשה, אז סבתא רכשה לה את הדירה ורשמה אותה על שמה של אימא.

    האם יש פסיקה שקובעת שהבעל שלה לא זכאי להיות היורש ושהדירה תשאר לנו הילדים שלה במלואה ? שהזכות שלנו גוברת על הזכות שלו ? שהזכות של סבתא שלי גוברת על הזכות של הבעל השני שלה שלא השקיע בדירה אגורה!!?

    אשמח לתשובה מפורטת.

    • זכויות בן זוג ללא צוואה
      עו"ד רוית טוב-לי | 11/01/2024 08:35

      שלום מייקי,

      אני משתתפת בצערכם על פטירת אמכם, ובהחלט מבינה את התסכול שאתם חשים. קרוב לוודאי שאם היו שואלים את אמכם ז"ל היא הייתה מבקשת שהדירה תישאר לילדיה.

      עם זאת במצב בו אדם לא מותיר צוואה, בן זוגו זכאי למחצית מהעיזבון. זה לא כל-כך משנה מה מקור הרכוש, או כיצד נרכש, שעה שאין מחלוקת שהשתייך לאמכם ז"ל.

      יש מסלול בחוק הירושה שמאפשר לקבוע ביטול של צו ירושה שניתן, אולם נשמע מדבריכם שאין עילה לכך.

      כדי לקבל תשובה מושכלת יותר מומלץ לפנות ליעוץ אצל עו"ד אמין המתמחה בדיני ירושה.
      גם אם לא ניתן לבטל את רוע הגזרה, עו"ד יוכל להנחות אתכם כיצד "להיפרד" מבן הזוג באופן המיטבי, בתוך מקסום זכויותיכם.

      בברכה,

      רוית טוב-לי, עו"ד
      מנהלת פורום צוואות וירושות

      דניאל פריש 3, תל אביב
      טל': 03-6078888; מייל: ravit@tovly.co.il